1. Jablka omyjeme a vykrájíme z nich jadřince. Poté je nastrouháme na hrubo a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu.
2. Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále a posypeme ho cukrem a skořicí.
3. Na připravený plát poklademe nastrouhaná jablka a nasekané vlašské ořechy.
4. Nyní těsto srolujeme do rolády, přičemž ho dost upěchujeme. Rolku nakrájíme na 3 cm silné plátky, které vkládáme do vymazané a vysypané formy o průměru asi 25 cm od jejího středu. Rolky vždy v místě spoje pomoučníme a nakonec na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem.
5. Pečeme do zlatova v předehřáté troubě na 200ºC.
6. Po upečení a vychladnutí dáme kytičku na talíř, případně pocukrujeme, a odtrháváme jednotlivé porce.
Přidat recenzi